Wat zijn de beste en goedkoopste tickets in het openbaar vervoer?

Bestel de brochure Openbaar vervoer in en rond Parijs met daarin informatie over alle tickets en een prijsvergelijking voor het aantal dagen en zones.

Bestel hier en je krijgt na betaling de brochure (pdf) direct per e-mail.


Weerbericht


Meer weer in Parijs

Parijs in beeld:
spectaculaire foto's en filmsFavorietenAl slenterend door Parijs kom je vanzelf leuke en interessante winkels tegen. Maar om je op weg te helpen zijn hier wat favoriete winkels.


Klik op een onderwerp in de lijst
boeken
concept-stores
eten en snoepen
multimedia
kinderen
kookspullen en serviesgoed
mode
parfum en cosmetica
tassen
varia
wonen


boeken

Librairie Artazart

Creatieve boekwinkel voor liefhebbers van grafiek, webdesign, fotografie en typografie. Ook voor cadeaus.

83 quai de Valmy
10e arrondissement
metro Jacques Bonsergent
bus 75
www.artazart.com

Librairie Artcurial

Kunstboekhandel in de hal van het 19e-eeuwse Hôtel Marcel Dassault, waar ook het veilinghuis Artcurial is gevestigd. Enorme collectie kunstboeken. Er is ook een café-restaurant.

7 rond-point des Champs-Elysées
8e arrondissement
metro Franklin D. Roosevelt
bus 28, 32, 73, 80, 83, 93
librairie.artcurial.com

Librairie Eyrolles

Uitgebreide boekhandel in twee panden aan de boulevard Saint-Germain. Specialisaties in management, informatica, wetenschap en grafische kunst. In het pand op nr. 63 is een grote afdeling vrijetijd en toerisme met veel boeken over Parijs.

55, 57, 61 en 63 boulevard Saint-Germain
5e arrondissement
metro Maubert-Mutualité
www.eyrolles.com

Fnac

Grootste boeken-, cd- en gameswinkel in Parijs, open tot middernacht.

136 rue de Rennes
6e arrondissement
metro Saint-Placide
bus 89, 94, 95, 96
ook andere filialen
www.fnac.com

Gibert Jeune

Gigantische collectie boeken in 5 panden op en rond de place Saint-Michel. De afdeling toerisme is op nr. 5 place Saint-Michel.

2-10 place Saint-Michel
6e arrondissement
metro Saint-Michel
bus 21, 24, 27, 38, 85, 96
ook andere filialen
www.gibertjeune.fr

Librairie Gourmande

Mooie boekwinkel gewijd aan de gastronomie. Nieuwe en oude kookboeken op alle gebieden van de kookkunst, en ook over wijnmaken en cocktails. Er zijn ook kookboeken in het Engels, Spaans en zelfs Japans..

92 rue Montmartre
2e arrondissement
metro Sentier
www.librairiegourmande.fr

La Librairie des Jardins

In de Jardin des Tuileries huist in een oud gewelfd wachthuis van Maria de Medici een boekhandel met tuinboeken. Er zijn meer dan 4000 titels over tuinen over de hele wereld, maar ook praktische tuinboeken, boeken over bomen, moestuinen en kasteeltuinen, en kaarten.

Jardin des Tuileries bij de ingang place de la Concorde
1e arrondissement
metro Concorde
bus 21, 24, 27, 39, 42, 48, 68, 69, 72, 73, 81, 84, 94, 95
librairie des Jardins

Librairie du Moniteur

Boekwinkel over architectuur en stedenbouw, waaronder projecten in Parijs en boeken over architecten die in Parijs gebouwen hebben ontworpen.

7 place de l’Odéon
6e arrondissement
metro Odéon of Cluny-la-Sorbonne
bus 58, 89
www.librairiedumoniteur.com


Shakespeare & CoShakespeare & Company

Boekhandel van meest Engelstalige boeken, jarenlang gerund door de Amerikaan George Whitman (overleden in 2011), nu door zijn dochter Sylvia Beach Whitman. De winkel begon in 1951 en is sindsdien nog nauwelijks veranderd. Een labyrint van gangetjes leidt je langs de hele collectie via smalle trappen naar 3 etages. Op de eerste etage is een zitje waar je boeken kunt inkijken. De winkel werd wereldberoemd in de jaren 50 en 60, toen veel schrijvers hier lezingen hielden en vaak ook in de winkel mochten blijven slapen, als ze een handje meehielpen in de winkel.

37 rue de la Bûcherie
5e arrondissement
metro Saint-Michel
bus 24, 47
www.shakespeareandcompany.com


Concept-stores

Colette

Trendy concept-store van drie etages met mode voor mannen en vrouwen, design, kunst, cosmetica, parfum, papier, boeken en muziek. Je kunt er bijvoorbeeld een wegwerp-mobieltje kopen. Elke maand is er een nieuwe kunstexpositie. Hypermoderne inrichting. In de Water Bar beneden kun je lezen, internetten of lunchen en kiezen uit 100 soorten water. Er staat geen naam op de winkel.

213 rue Saint-Honoré
1e arrondissement
metro Tuileries of Pyramides
bus 52, 84
www.colette.fr

La boutique de Louise

Van alles kom je hier tegen: sieraden voor iedere smaak, kussens, tassen, papierwaren, spullen voor in huis en een kleine afdeling kinderspullen, waaronder slabjes, speelgoedbeesten en muurdecoraties.

32 rue du Dragon
6e arrondissement
metro Saint-Sulpice of Saint-Germain-des-Prés
www.laboutiquedelouise.com

Merci

Concept-store van drie etages in een voormalige behangfabriek in de Marais. Kleding, parfum, boeken, nieuwe en vintage mode, kookspullen. Er is ook een café en een bloemenshop, en een afdeling bestek en serviezen. Een deel van de winst gaat naar een kinderproject in Madagascar.

111 boulevard Beaumarchais
3e arrondissement
metro Chemin Vert
www.merci-merci.com

Patsy Jones

Van alles en nog wat in deze hippe en sfeervolle winkel, maar veel komt van ontwerpers uit Frankrijk. Sweatshirts, tassen, fotoboeken, beeldjes, cosmetica, sieraden, kaarsen en nog veel meer.

37 rue Debelleyme
3e arrondissement
metro Filles du Calvaire of Oberkampf
patsyjonesconceptstore.tumblr.com

Pop Market

De eigenaressen van Pop Market zijn gek op kleuren, design uit de jaren 50 en 60 en Amerikaanse cultuur. Geen erg grote winkel, maar vol leuke dingen om te kopen of cadeau te geven.

50 rue Bichat
10e arrondissement
metro Goncourt
www.popmarket.fr

Le Souk parisien

In een kleine passage vind je deze alleswinkel met o.a. sieraden, accessoires, kleding, schoenen, leuke hebbedingetjes, cadeaus en een levensmiddelenafdeling met regionale Franse producten. Hier ben je wel even zoet.

3 passage de la Bonne Graine
11e arrondissement
metro Ledru Rollin
lesoukparisien.com

eten en snoepen

Androuët

Keten van kaaswinkels die al sinds 1909 kaas verkopen. Er worden alleen rauwmelkse kazen verkocht die in eigen kelders afrijpen.

17, rue des Belles-Feuilles
16e arrondissement
metro Victor Hugo of Trocadéro
bus 52
ook andere filialen
www.androuet.com

L'Atelier de l'Eclair

In een industrieel pand vlakbij de rue Montorgeuil zit deze patissier, die uitsluitend éclairs maakt. De klassieke citron meringué, nutella, mango passion, chocolat grand cru, maar ook hartige éclairs met foie gras, zalm en geitenkaas.

16 rue Bachaumont
2e arrondissement
metro Sentier
www.latelierdeleclair.fr

Aux Délices du Palais

Bakker Antonio Teixeira was de winnaar van de wedstrijd Meilleur baguette de la ville de Paris in 2014. En ook zijn patisserie viel vaak in de prijzen. Hier moet je dus zijn voor het beste stokbrood van Parijs en voor meer heerlijk brood en taart.

60 boulevard Brune
14e arrondissement
metro Porte de Vanves
facebookpagina

G. Detou

Delicatessenwinkel, gespecialiseerd in spullen voor koken en bakken. Allerlei decoratiemateraal voor taarten, bijvoorbeeld chocola voor een chocoladetaart in 3-kiloverpakking, gesuikerde viooltjes, gedroogd fruit, noten en gemalen amandelen.

58 rue Tiquetonne
2e arrondissement
metro Châtelet-Les Halles
bus 29

Un Dimanche à Paris

'Conceptstore' in chocola met een 'bar à chocolat'. Chocolade op allerlei manieren en vormen. Peperduur, maar leuk om door de winkel te lopen en alle kunstwerkjes te bekijken. Er is ook een restaurant/theesalon waar je foi gras met laagjes chocola erin kunt eten. De winkel zit in een klein straatje met meer leuke winkels en restaurants.

4-8 cour du Commerce Saint-André
6e arrondissement
metro Odéon of Mabillon
www.un-dimanche-a-paris.com


Fauchon

Beroemde delicatessenwinkel op de place de la Madeleine. Chocola, koekjes (waaronder madeleines) en gebak, maar ook truffels, foie gras, confit de canard, kaviaar, specerijen, chutney, fruitmanden en gerechten van de traiteur. In de winkel mag je alles bekijken, maar nergens aankomen. In de Boulangerie kun je lunchen met soep, sandwiches, salades en vruchtensap. Of je bestelt een doos met een zakenlunch erin en gaat ermee picknicken in een park.

24-26 en 30 place de la Madeleine
8e arrondissement
metro Madeleine
bus 24, 42, 52, 84, 94
www.fauchon.fr

Fromagerie Quatrehomme

In deze kaaswinkel laat eigenares Marie Quatrehomme de kazen van haar producenten zelf narijpen. Er zijn heel veel soorten, waaronder comté, kloosterkaasjes, geiten- en schapenkaasjes en zelfs 'buitenlandse' kazen. Je kijkt je ogen uit.

62 rue de Sèvres
7e arrondissement
metro Vaneau
bus 39, 70, 87

Goumanyat & Son Royaume

Mooie delicatessenwinkel met de nadruk op specerijen als kerrie, saffraan, kruidnagel en nog 180 andere soorten. Verder producten voor het huis, koffie en thee, chocola en wijn.

3 rue Charles-François Dupuis
3e arrondissement
metro Temple of République
bus 20, 65, 75
www.goumanyat.com

Grenier à Pain

Eigenaar van deze bakkerij is Djibril Bodian, winnaar van de Baguette d’Or de Paris 2010. Omdat hij die prijs gewonnen heeft, mag hij een jaar het brood leveren aan het Elysée, de residentie van de Franse president. Vraag naar zijn ‘baguette tradition’.

38 rue des Abbesses
18e arrondissement
metro Abbesses
bus 30, 54

Ladurée

Een van de beroemde patissiers van Parijs. Bekend door zijn macarons en andere patisserie die hij wereldwijd verkoopt. Twee keer per jaar wordt nieuwe patisserie gelanceerd, bijvoorbeeld de ‘macaron caramel au sel et citron vert basilic’, de ‘religieuse à la rose’, de ‘Saint-Honoré Pistache’ en de 'Incroyable'. Proeven is kopen.
macaron van Ladurée
21 rue Bonaparte
6e arrondissement
metro Saint-Germain-des-Prés
bus 39, 95
ook andere filialen
www.laduree.fr

Lavinia

Reusachtige wijnwinkel (3 etages), met wijnen uit de hele wereld: Europa, Australië, Amerika. Je kunt er ook eten (wijn per glas) in het restaurant op bovenste etage. De inrichting is erg modern maar kaal. Leuk om rond te kijken als je geïnteresseerd bent in wijn.

3-5 boulevard de la Madeleine
1e arrondissement
metro Madeleine
bus 42, 54
www.lavinia.fr

À la Mère de Famille

Ouderwetse winkel voor bonbons, truffels, florentines, marsepein en marrons glacés. Alles verpakt in mooie doosjes, leuk voor een cadeautje.

35 rue du Faubourg-Montmartre
9e arrondissement
metro Le Peletier
bus 48, 67, 74, 85
ook andere filialen
www.lameredefamille.com

Moisan Pain au Naturel

Biologische bakkerij en patisserie. Moisan levert ook aan Parijse restaurants.

5 place d’Aligre
12e arrondissement
metro Ledru-Rollin
bus 86
ook andere filialen
www.painmoisan.fr

Patisserie Pain de Sucre

Exquise taarten, taartjes, macarons, brioches, desserts en chocolade in een kleine winkel waar alles in slagorde staat opgesteld.

1 4 rue Rambuteau
3e arrondissement
metro Rambuteau
bus 29, 75
www.patisseriepaindesucre.com

La Petite Rose

Patisserie en salon de thé met klein terras. Heerlijk Frans gebak gemaakt door een Japanse. Ook chocola en macarons.

11 boulevard de Courcelles
8e arrondissement
metro Villiers
bus 30


kinderen

Dior BabyBaby Dior

Voor kleding voor de allerverwendste baby’s en kinderen (0-14 jaar) kun je terecht in de prachtig ingerichte babyboetiek van Dior. De etalage alleen al is de moeite waard.

26-28 avenue Montaigne
8e arrondissement
metro Alma-Marceau of Franklin D. Roosevelt
bus 42, 80
www.dior.com

Bonton

Kinderkleding van 0-12 jaar. Maar dat niet alleen: ook kun je hier decoraties voor de kinderkamer, bedlinnen voor het kinderbed, paddenstoellampen, schoenen, tassen en kinderzonnebrillen kopen.

5 boulevard des Filles du Calvaire
3e arrondissement
metro Filles-du-Calvaire
www.bonton.fr

La Grande Récré

Enorme keus in kinderspeelgoed: poppen, knuffeldieren, spelletjes, constructiemateriaal, knutselen. Met een speciale make-uphoek voor meisjes.

Parvis de la Cité des Sciences
32 avenue Corentin Cariou
19e arrondissement
metro Porte de la Villette
bus 75
ook andere filialen
www.la-grande-recre.com

Au Nain Bleu

De oudste speelgoedzaak van Parijs (sinds 1836). Je vindt er het duurdere speelgoed, zowel ouderwets als modern: knuffelbeesten, poppen, elektrisch speelgoed, zeilbootjes zoals in de Jardin du Luxembourg.

5 boulevard Malesherbes
8e arrondissement
metro Madeleine
bus 24, 42, 52, 84, 94
www.aunainbleu.com

Notsobig

Concept-store voor baby’s en kinderen met de laatste snufjes op het gebied van kinderkleding, kindermeubels en speelgoed.

38 rue Tiquetonne
2e arrondissement
metro Etienne-Marcel
bus 29
www.notsobig.fr

Du Pareil au Même (DPAM)

Betaalbare, moderne kinderkleding voor 0-14 jaar. Aparte winkels voor baby's en schoenen.

59 rue du Commerce
15e arrondissement
metro La Motte-Piquet-Grenelle
ook andere filialen
www.dpam.fr

Village Joué Club

Grootste speelgoedwinkel van Parijs in de Passage des Princes. Alles van poppen tot bouwdozen en van goedkoop tot duur.

3-5 boulevard des Italiens
2e arrondissement
metro Richelieu-Drouot
bus 20, 39, 48
www.villagejoueclub.com


kookspullen en serviesgoed

Dehillerin

Deze kookwinkel bestaat sinds 1820 toen hij nog in de Hallen gevestigd was. Dat kun je nog wel een beetje zien, want de winkel lijkt op een grote schuur met oude houten stellingen en kruipdoor-sluipdoor-gangen. Er lijkt nog niets vernieuwd sinds 190 jaar, maar vergis je niet, Dehillerin is een van de best gesorteerde kookwinkels in Parijs. Heb je iets voor de keuken nodig, ga daar dan eens kijken. De verkopers geven goede uitleg.

18-20 rue Coquillière
1e arrondissement
metro Les Halles of Louvre
bus 67, 74, 85

Alice Délice

Winkel met kookboeken, keukengerei, kookcadeaus en ingrediënten voor gerechten zoals pasta, bloem, olie en kruiden.

Cour Saint-Emilion, chais 7/9 (Bercy Village)
12e arrondissement
metro Cour Saint-Emilion
bus 24, 64
www.alicedelice.com

Fleux

Fleux

Vier winkels met trendy serviesgoed, manden, meubels, kussens, vazen, kaarsen en snuisterijen. Leuke winkel voor cadeaus.

39 en 52 rue Sainte-Croix de la Bretonnerie
4e arrondissement
metro Hôtel de Ville
www.fleux.com

Kitchen Bazaar

Klassiek en trendy keukengerei van bekende merken als Peugeot, Le Creuset, Bodum, Global en Joseph Joseph.

4 rue Pierre Demours
17e arrondissement
metro Ternes
ook andere filialen
www.kitchenbazaar.fr

A. Simon

Grote winkel met keukenbenodigdheden waar veel restaurants hun spullen kopen. Serviezen, glaswerk, bestek, pannen en bakspullen.

48 en 52 rue Montmartre
2e arrondissement
metro Etienne-Marcel
bus 29, 48, 67, 74, 85

La Vaissellerie

Voor een leuk en niet duur cadeau kun je hier terecht. Alles op serviesgebied, glaswerk, kookgerei. Heerlijk om te snuffelen.

79 rue Saint-Lazare
9e arrondissement
metro Saint-Lazare
bus 26, 32, 43, 68
ook andere filialen
www.lavaissellerie.fr


mode

Adidas

Dit is de hemel voor fans van sportkleding. Je vindt er alle soorten sportschoenen, voetballen, sportkleding en accessoires. Een futuristische zaak met veel technische snufjes en videoschermen. Je kunt ook even rennen op een loopband.

22 avenue des Champs-Elysées
8e arrondissement
metro George V
bus 28, 32, 42, 80, 83, 93
www.adidas.com

Agnès b.

Ontwerper van tijdloze klassieke Franse kleding met een moderne touch. In de rue du Jour zijn vijf winkels van Agnes b.: voor vrouwen, mannen, baby’s, kinderen en sportkleding. Een must voor modefans.

rue du Jour
1e arrondissement
metro Etienne-Marcel of Châtelet-les-Halles
bus 29, 67, 74, 85
ook andere filialen
www.agnesb.fr

Antoine et Lili

Antoine et LiliEigengemaakte kleding voor vrouwen en kinderen, kitsch voor in huis, kinderkleding en speelgoed.

95 quai de Valmy
10e arrondissement
metro Jacques Bonsergent
ook andere filialen
www.antoineetlili.com

Le Comptoir des Cotonniers

Een keten van meer dan 25 winkels in Parijs met eenvoudige, bijdetijdse mode tegen redelijke prijzen.

33 rue des Francs-Bourgeois
4e arrondissement
metro Chemin Vert of Bastille
www.comptoirdescotonniers.com

Franck et Fils

Chique winkel op vier etages voor vrouwen met klassieke en moderne kleding van bekende ontwerpers. De zaak bestaat al sinds 1897 en is een filiaal van warenhuis Le Bon Marché. Je vindt er mode van de bekende modehuizen. Verder kun je er mooie sjaals kopen, schoenen en sieraden. Op de 2e etage is een café-restaurant. Als je rustig wilt winkelen, moet je hier zijn.

80 rue de Passy
16e arrondissement
metro La Muette
bus 22, 32, 52
www.francketfils.fr

Le Marché Saint-Pierre

Stoffenwarenhuis met vijf etages aan de oostkant van Montmartre, dat al 60 jaar bestaat. Honderden stoffen Marché Saint-Pierrevan goedkoop tot duur worden hier gekocht door naaisters, modeontwerpers, stylisten en hobbyisten.Zijde, kant, tule, fluweel, wol, jacquart, modestoffen, meubelstoffen, gordijnstoffen, huishoudlinnen, te veel om op te noemen. Ga er maar rondneuzen. De koopjes vind je op de begane grond.

2 rue Charles Nodier
18e arrondissement
metro Anvers
www.marchesaintpierre.com

Les 3 Marches de Cathérine B.

Vintage Chanel en Hermès vind je hier in de twee winkeltjes van Catherine B. Tassen, sjaals en kleding uit de jaren zestig tot negentig. Goedkoop is het zeker niet, Catherine speurt constant naar vintage modellen die echte collectors-items zijn. Ook kan ze proberen die bepaalde sjaal van Hermès die je ooit had voor je op te sporen.

1 rue Guisarde
6e arrondissement
metro Saint-Germain-des-Prés
catherine-b.com

La Marelle

Mooie winkel in de Galerie Vivienne. Tweedehands kleding, schoenen, tassen en sieraden van bekende ontwerpers. Elke dag wordt het assortiment aangevuld.

256 Galerie Vivienne
2e arrondissement
metro Bourse
www.galerie-vivienne.com

Simon's

Vintage kleding voor mannen in een kleine winkel aan de boulevard Arago. Verkocht wordt kleding en schoenen van bekende (mode)merken en accessoires.

12 boulevard Arago
13e arrondissement
metro Les Gobelins
www.simons-cash.com


multimedia

Fnac Digitale

Winkel met alles op digitaal gebied.

77-81 boulevard Saint-Germain
6e arrondissement
metro Cluny-la-Sorbonne of Odéon
bus 63, 86, 87
www.fnac.com


parfum en cosmetica

Aesop

Alles voor huid en haar, in winkels die elk op een bijzondere manier zijn ingericht. Het filiaal in de Marais heeft geschuurd beton, in de rue Saint-Honoré is het hout wat de klok slaat, en in de rue Bonaparte is het interieur zwart-wit. Vooral de winkel in de rue Saint-Honoré is bijzonder. De producten van Aesop (oorspronkelijk uit Australië) zijn gebaseerd op planten en zijn flink geprijsd.

20 rue Bonaparte (6e arrondissement)
64 rue Vieille du Temple (3e arrondissement)
256 rue Saint-Honoré (1e arrondissement)
www.aesop.com

FragonardFragonard

Winkel en museum in een, gebouwd in 19e eeuwse stijl. Je krijgt een gratis rondleiding door het kleine museum waar voorwerpen die met parfum te maken hebben zijn uitgestald, o.a. prachtige parfumflesjes en een parfumorgel. Na afloop kun je een parfum of eau de toilette van Fragonard uitkiezen en kopen. Het parfumhuis bestaat al sinds begin 20e eeuw.

9 rue Scribe
9e arrondissement
metro Opéra
www.fragonard.com

Sephora

In Parijs zijn zeventien van deze parfumeriewinkels. Dit is een enorm grote winkel met cosmetica, parfum en andere beautyproducten voor mannen en vrouwen. Bij het 'parfumwiel' kun je erachter komen welk soort parfum je bevalt en vervolgens maask je een keus uit de honderden parfums langs de wand. Je kunt ze allemaal testen.

70-72 avenue des Champs-Elysées
8e arrondissement
metro George V
bus 32, 73
ook andere filialen
www.sephora.fr

Les Salons du Palais Royal Shiseido

Prachtig ingerichte winkel onder de arcaden van het Palais Royal. De parfums die hier verkocht worden zijn van Serge Lutens. Ze zijn te krijgen in twintig geuren en hebben namen als ‘Fumerie turque’, ‘Rose de nuit’, ‘Ambre sultan’, 'Jeu de Peau' en ‘Iris silver mist’. Elk jaar verzint Lutens twee nieuwe geuren, die alleen in deze zaak te koop zijn. Een flesje is duur (vanaf 100 euro), maar ook als je niets koopt is het een belevenis in de winkel rond te kijken en de geuren te proberen.

142 galerie de Valois
1e arrondissement
metro Palais-Royal
bus 21, 27, 69, 76, 81, 95
sergelutens.com


tassen

Cérise et Louis

Tassen en accessoires van Franse makelij.

16 rue du Cherche-Midi
6e arrondissement
metro Saint-Sulpice of Sèvres-Babylone
bus 39, 70
ook andere filialen
www.ceris-e-louis.fr

Matières à Reflexion

Winkel met handgemaakte tassen die vervaardigd worden uit oude leren jacks en jassen. Je kunt ook een tas laten maken van je eigen leren jas.

19 rue de Poitou
3e arrondissement
metro Saint-Sébastien-Froissart
bus 96
www.matieresareflexion.com

Le Tanneur

Tassen voor vrouwen en mannen in leer, kunststof of stof en in alle prijsklassen.

2 bis rue de Caumartin
9e arrondissement
metro Madeleine of Opéra
bus 42, 52
www.letanneur.com


varia

Agatha Ruiz de la Prada

Winkel van de Spaanse ontwerpster die veel kleur in haar ontwerpen stopt. Voor kleding, speelgoed, papierwaren, woonspullen en cadeaus.

9 rue Guénégaud
6e arrondissement
metro Odéon
bus 58, 70
www.agatharuizdelaprada.com

Boutique Paris/Musées

Reproducties van schilderijen en andere kunstvoorwerpen uit de musea van de stad Parijs.

29 bis rue des Francs Bourgeois
4e arrondissement
metro Saint-Paul of Chemin-Vert
bus 29, 96

Calligrane

Mooie winkel met allerlei spullen van papier, waaronder bijzonder papier uit Japan, India, Thailand en Italië, dagboeken en andere stijlvolle kantoorbenodigdheden.

4-6 rue Pont Louis-Philippe
4e arrondissement
metro Pont-Marie
bus 67
calligrane.fr

Cire Trudon

Kaarsenwinkel sinds 1653 met dure geurkaarsen met bijzondere geuren. Joséphine heeft bijvoorbeeld de geur van een bloementuin, Abd el Kader ruikt naar muntthee, Carmélites naar oude vochtige muren en Manon naar fris linnengoed. Maar ook verstuivers met heerlijke geuren zijn hier te koop en zelfs lange geurlucifers.

78 rue de Seine
6e arrondissement
metro Odéon
trudon.com

CSAO Compagnie du Sénégal et de l’Afrique de l’Ouest

Grote winkel die allerlei kleurrijke traditionele en moderne spullen verkoopt die gemaakt zijn uit gerecycled materiaal. De producten worden gemaakt door een collectief van kunstenaars en handwerkslieden uit West-Afrika. Speelgoed, linnengoed, decoratie, spullen voor in huis.

9 rue Elzévir
3e arrondissement
metro Chemin-Vert
bus 29
www.csao.fr

Deyrolle

DeyrolleWinkel met opgezette dieren in allerlei maten en soorten: huisdieren, wilde dieren, vogels, vlinders, insecten. Te zien zijn o.a. een buffalo, een havik, een zebra, een hond, een ijsbeer en een baby-olifant. Een gedeelte van de verzameling dieren ging in vlammen op tijdens een brand in februari 2008, maar de winkel is nu weer helemaal hersteld. Aanbevolen voor kinderen.

46 rue du Bac
7e arrondissement
metro Rue-du-Bac
bus 63, 68, 69, 84
www.deyrolle.fr

Droguerie de Paris


La boutique du Petit Prince

Een winkel die helemaal gewijd is aan de Kleine Prins, de hoofdpersoon uit het beroemde boek van Antoine de Saint-Exupéry. T-shirts, beeldjes, kaarten, horloges, kinderbadjasjes, er is genoeg. En natuurlijk is het boek zelf te koop.

57 boulevard Arago
13e arrondissement
metro Gobelins of Glacière
www.laboutiquedupetitprince.com

Tombées du camion

Winkeltje vol met allerlei kleine spulletjes uit de 20e eeuw, opgekocht in partijen van gesloten fabrieken. Poppetjes, sieraden, speelgoed, doosjes, flesjes, lampen en nog veel meer.

17 rue Joseph de Maistre
18e arrondissement
metro Abbesses
www.tombeesducamion.com

La Tuile à Loup

Ambachtelijk gemaakt aardewerk, rieten manden en koffertjes, schilderijen, spullen voor de tuin, sjaals en linnengoed uit verschillende streken van Frankrijk.

35 rue Daubenton
5e arrondissement
metro Censier-Daubenton
bus 47
www.latuilealoup.com

Yellow Korner

Kunstfoto's (o.a. van Parijs) te koop van 25 tot 1500 euro.

27 rue Quincampoix
4e arrondissement
metro Rambuteau
maandag t/m zondag 11-20 uur
ook andere filialen
www.yellowkorner.com


wonen

Alasinglinglin

Sfeervolle vintagewinkel met meubels en voorwerpen uit de jaren 1920-1980 voor redelijke prijzen.

1 rue du Marché Popincourt
11e arrondissement
metro Parmentier
www.alasinglinglin.com

Conran

Grote moderne woonwinkel met designmeubels, verlichting en accessoires.

117 rue du Bac
7e arrondisement
metro Sèvres-Babylone
bus 87
www.conranshop.fr

Muji

Muji is Japans voor ‘merkloze producten van hoge kwaliteit’. Hier vind je spullen voor je bureau, meubelen, opbergkastjes, bestek en woonaccessoires.

30 rue Saint-Sulpice
6e arrondissement
metro Odéon of Mabillon
bus 63, 70, 86, 87, 96
ook andere filialen
www.muji.fr

HabitatHabitat

In Nederland verdwenen, maar nog steeds geliefd in Parijs. Het betere woonwarenhuis voor moderne meubelen en interieur.

42-44 rue du Faubourg Saint-Antoine
11e arrondissement
metro Bastille
www.habitat.fr


Sentou

Als loft ingerichte design- en lifestylewinkel met meubels, verlichting, linnengoed en serviezen. Drie etages design van bekende en minder bekende ontwerpers. Dit is de winkel voor het grote publiek. Er zijn meer vestigingen voor professionele ontwerpers en inrichters.

29 rue François Miron
4e arrondissement
metro Saint-Paul
www.sentou.fr

Laatst bijgewerkt 2-03-2017