Kinderen
Parijs is een kindvriendelijke stad. Er is overal wat te beleven voor kinderen van alle leeftijden. Kijk maar naar het filmpje Betty à Paris.

Parken
Er zijn heel veel kleine en grote parken, die allemaal zijn voorzien van kinderattracties zoals kinderspeelplaatsen met glijbanen, zandbakken, schommels en klimrekken. In de grotere parken kunnen kinderen op pony’s rijden of naar de poppenkast kijken. Door heel Parijs staan draaimolens.

Musea
LouvreEen aantal musea is leuk voor kleinere kinderen: een poppenmuseum, een goochelmuseum, of musea met opgezette dieren, wassen beelden of moderne kunst speciaal voor kinderen. Voor wat oudere kinderen zijn er ook twee musea waar ze van alles kunnen ontdekken, plus een luchtvaartmuseum en een wassenbeeldenmuseum. Voor hen is ook het Louvre of het Centre Pompidou een aanrader.

Monumenten
De grote kinderattractie is de Eiffeltoren. Maar ook de Arc de Triomphe, de Notre-Dame, de Tour Jean Sans Peur en de Sainte-Chapelle weten kinderen te boeien. Er is zelfs een echt kasteel in Parijs, het château de Vincennes.

Varen
Elk kind vindt het leuk om te varen, en daarvoor zijn op de Seine mogelijkheden genoeg. Lopen over de bruggen en kijken naar de boten is ook een plezier op zich. Verder heeft Parijs twee dierentuinen, twee aquariums en in de buurt vier pretparken.

Eten
Eten met grote en kleine kinderen is geen probleem in Parijs. Er zijn genoeg cafés en restaurants in alle prijsklassen en bij mooi weer kun je picknicken in een van de vele parken of op de Seinekaden.

Er zijn speciale kinderreisgidsen voor Parijs. Kijk hiervoor bij de rubriek Reisgidsen.Laatst bijgewerkt 2-03-2017