Monumenten


Parijs staat vol met kleine en grote monumenten, historische gebouwen, triomfbogen, moderne gebouwen, ziekenhuizen, torens en paleizen. Sommige zijn als monument erkend, andere niet, maar ook zij zijn zeker interessant. Voor veel monumenten moet je entree betalen, andere kun je alleen van buiten bekijken. Ook kan een monument onderdeel zijn van een museum. Aan sommige monumenten kun je een virtueel bezoek brengen op hun website.

Openingstijden

Er is voor alle monumenten een lijst met wekelijkse sluitingsdagen en feestdagen. Kijk op de site van een monument voor details over faciliteiten, kortingen voor leeftijdsgroepen en toegang voor gehandicapten. Monumenten zoals ziekenhuizen, universiteitsgebouwen en andere openbare gebouwen kun je vaak gewoon binnenlopen.

Gratis toegang

In sommige monumenten is toegang gratis (altijd of op bepaalde tijden) voor alle leeftijden of voor mensen onder 26 jaar. Zie deze lijst.

Journées du Patrimoine

Tijdens de Journées du Patrimoine (Monumentendag), elk jaar tijdens een weekend in september kun je veel monumenten bekijken die de rest van het jaar voor het publiek gesloten zijn. Kijk op de site welke monumenten open zijn en wanneer.

Toegankelijkheid

Bij monumenten die toegankelijk zijn voor gehandicapten staat een of meer van deze logo's:
toegankelijk voor motorisch gehandicapten toegankelijk voor motorisch gehandicapten
toegankelijk voor auditief gehandicapten aangepast aan auditief gehandicapten
toegankelijk voor visueel gehandicapten aangepast aan visueel gehandicapten


Laatst bijgewerkt 2-03-2017