Rondritten
Met een rondrit krijg je een goede indruk van de hoogtepunten van Parijs. Met een dubbeldekkerbus rijd je langs alle populaire bezienswaardigheden zoals de Notre Dame, de Arc de Triomphe en de Eiffeltoren. Bij de meeste kun je elke halte uitstappen en later weer instappen. Je kunt de rit dus in één keer maken, of uitstappen bij een bezienswaardigheid en daarna weer verder rijden met de bus.

De prijzen zijn pittig, met twee personen ben je al snel 60 euro kwijt, zijn er twee kinderen bij dan loopt dat op tot bijna 100 euro. Een bustour van twee dagen achter elkaar is vaak te veel van het goede.

Met het treintje in Montmartre rijd je langs de bezienswaardigheden in Montmartre. Daar kun je alleen de hele tour maken (heen en terug) of een halve. Het treintje van Another Paris rijdt vaste routes door diverse wijken.

Paris l’Open Tour

Geelgroene bussen met open 1e verdieping. Je kunt kiezen uit vier routes door verschillende delen van Parijs met in totaal 50 haltes. Een ticket voor 1 dag kost 32 euro, kinderen van 4-11 jaar betalen 16 euro. Je kunt per dag zo veel routes nemen als je wilt. Met een koptelefoon krijg je informatie in het Frans, Duits of Engels over de bezienswaardigheden waar je langs rijdt. In de zomer rijden de bussen van 9-20 uur, in de winter van 9-18 uur.

Tickets kan je vooraf kopen op de website of bij het Office du Tourisme.
www.pariscityvision.com

Les Cars Rouges

Dit zijn rode bussen met een open 1e verdieping. Er is één route met negen haltes, die 2 uur en 15 minuten duurt. Tickets voor een dag kosten dat 29 euro kost, kinderen van 4-12 jaar betalen 16 euro. Voor twee opeenvolgende dagen zijn de prijzen 33 respectievelijk 16 euro. Je kunt opstappen bij een van de haltes tussen ongeveer 9.30 en 20 uur. In de zomer rijdt er elke 7 minuten een bus, in de winter elke 15 minuten. Uitleg over de bezienswaardigheden krijg je in het Frans, Duits of Engels.
Tickets zijn online te koop (10% korting), in de bus of bij het Office du Tourisme.
www.carsrouges.com

Foxity

De Foxity-bussen rijden niet zo frequent als de andere rondritbussen, maar zijn een stuk goedkoper. En bij regen of kou zit je boven droog en warm vanwege het uitschuifbare dak.

Foxity bus

De bussen van Foxity rijden tussen 7 en 16 keer per dag, afhankelijk van het seizoen. De rondrit City Tour duurt twee uur en via een audiogids (in Frans, Duits of Engels) hoor je allerlei bijzonderheden. Je kunt ook een hop-on hop-off tour doen. Start en eind van de route is bij de place de la Madeleine of de quai des Augustins bij de Notre Dame. Je kunt de route bekijken op de website van Foxity. Ben je voor het eerst in Parijs, dan is dit een goede kennismaking.

De prijs voor een volwassene is 17 euro voor de City Tour en 20 euro voor de hop-on hop-ff tour. Kinderen tot 12 jaar betalen 5 euro (1 kind per volwassene). Tickets kun je reserveren via de website. Je kaartjes krijg je dan per e-mail. Je kunt ze ook kopen in de bus of bij het kantoor, 9 place de la Madeleine.
www.foxity.com

Balabus

De Balabus is een bus die alleen op zon- en feestdagen rijdt Balabustussen april en september. Hij rijdt een mooie route tussen La Défense en het Gare de Lyon en weer terug en komt langs veel populaire bezienswaardigheden zoals de Bastille, de Marais, Ile Saint-Louis, Notre Dame, Louvre, Musée d'Orsay, Invalides, Eiffeltoren en Champs-Elysées.

De bus rijdt elk kwartier tot elk half uur tussen 12.30 en 20.30 uur. De rit duurt ruim een uur. De kaartjes zijn hetzelfde als in de gewone bus, afhankelijk van het aantal zones (1 zone is 1 ticket t+). Je kunt onderweg uitstappen, maar als je dan weer instapt moet je weer een ticket kopen. De haltes zijn hetzelfde als de gewone bus, maar dan staat er ook 'Balabus' op.

Promotrain Montmartre

Treintje dat in 35 minuten door Montmartre rijdt langs de bezienswaardigheden. Commentaar wordt gegeven in Frans en Engels. Vertrek van place Blanche en place du Tertre, in de zomer elk half uur, in de winter om de drie kwartier. Een hele rit (retour) kost 6,50 euro voor een volwassenen en 4,50 euro voor een kind tot 12 jaar. Tickets zijn in het treintje te koop.
www.promotrain.fr

Petit Train van Another Paris

Another Paris organiseert rondritten met een blauw treintje door niet zo bekende wijken. Het gaPetit Trainat erom de sfeer van een bepaalde wijk te leren kennen. Er zijn vijf routes: de Marais, Quartier Latin, Saint-Germain-des-Prés, Palais Royal en het 14e arrondissement. De eerste vier rijden alleen op werkdagen, de laastste alleen op zon- en feestdagen. De frequentie hangt af van de route en op de website kun je bekijken wanneer welke route rijdt. De rondrit duurt ongeveer 2 uur en er is commentaar via een koptelefoon (o.a. in Frans en Engels). Prijzen variëren van 13-19 euro per volwassene en 6,50-9 euro voor kinderen van 4-11 jaar. Je kunt op de website kaartjes bestellen.
www.another-paris.com


Zie ook: Batobus en Montmartrobus


Laatst bijgewerkt 2-03-2017