Winkelcentra
Carrousel du Louvre

Carrousel du LouvreOndergronds winkelcentrum tussen de Arc de Triomphe du Carrousel en de glazen piramide van het Louvre. Winkels als Fragonard (parfum en cadeaus), Loisir et Création (alles om zelf te maken), Trésor du Palais (bonbons en chocola van Maxim’s en Fauchon), Virgin Megastore (media), Swarowski (sieraden), Cécile et Jeanne (sieraden, tassen, cadeaus) en Delfonics (Japanse papierwaren). In het Food-court met 14 restaurants kun je wat eten of drinken. Het winkelcentrum staat in verbinding met het Louvre.

99 rue de Rivoli
1e arrondissement
metro Palais-Royal-Musée du Louvre, uitgang Carrousel du Louvre
bus 21, 27, 39, 48, 68, 69, 72, 81, 95
elke dag 10-20 uur
www.carrouseldulouvre.com


Forum des Halles

Hier stonden tot 1969 de Hallen van Parijs die de hele stad van voedsel voorzagen. Nu staat er sinds 1979 een winkelcentrum van vier etages waar elke keten wel vertegenwoordigd is: H&M, Esprit, Zara, Habitat, Gap, McDonald’s, Benetton, Etam, Fnac en nog veel meer. Aan cafés en restaurants is geen gebrek.

Tussen 2011 en 2017 wordt de hele omgeving, inclusief het winkelcentrum, volledig gerenoveerd. Tussen de muren van de nieuwe overkapping, de Canopée, komen winkels van Nike, Sephora, Lego en Rituals en er komen drie nieuwe restaurants bij: Le Pain Quotidien, Champeau en Za. Ondergronds vind je behalve een nieuwe flagship store van H&M ook de nieuwe winkels van Calvin Klein, Muji, Hershel, Sandro en de Bodyshop.

1-7 rue Pierre-Lescot
1e arrondissement
metro Châtelet-Les Halles
bus 29, 38, 47
maandag t/m zondag 10-20 uur
www.forum-des-halles.com


Village Saint-PaulVillage Saint Paul

In een middeleeuwse buurt vind je in vijf binnenplaatsen die met elkaar in verbinding staan allerlei winkeltjes die antiek, curiosa, retrokleding en andere tweedehands spullen verkopen: meubels, schilderijen, kookspullen, boeken en speelgoed. Maar ook zijn er winkels met design, sieraden, linnengoed, glaswerk en moderne meubels, en een een paar cafés/restaurants met terras.

7 en 9 rue Saint-Paul
4e arrondissement
metro Saint-Paul of Pont-Marie
bus 67, 69, 76, 96
donderdag t/m maandag 11-19 uur
http://village-saint-paul.com


Bercy Village

Bercy VillageTen zuidoosten van het Parc de Bercy in gerestaureerde wijnopslagplaatsen uit de 19e eeuw zijn allerlei winkels, restaurants en cafés. Je kunt aan de stukken rails die her en der nog liggen zien dat hier vroeger een wijndepot lag.

Een keus uit de winkels: Alice Délice (kookgerei), Fnac Eveil & Jeux ( speelgoed, spellen, cd’s en video’s voor kinderen), Sephora ( parfum en cosmetica), Animalis (huisdieren), La Cure Gourmande (snoep en koekjes), Eric Kayser Boulangerie, Espressamente Café en een Monoprix. Veel leuke terrassen om uit te rusten en wat te drinken of te eten.

13e arrondissement
Cour Saint-Emilion
metro Cour-Saint-Emilion
bus 24, 62, 89
elke dag 11-21 uur
www.bercyvillage.com


Maine-Montparnasse

Minder geslaagd winkelcentrum aan de voet van en in de Tour Montparnasse. De gewone merken zoals C&A, Habitat en Boots, en een filiaal van Galeries Lafayette. Bovenop de Tour Montparnasse heb je schitterend uitzicht over Parijs. Wordt binnenkort gerenoveerd.

22 rue du Départ
14e arrondissement
metro Montparnasse-Bienvenuë
bus 28, 58, 91, 92, 94, 95, 96
maandag t/m zaterdag 10-19 uur
Centre commercial Maine-Montparnasse


Village Suisse

Village SuisseGebouwd op de plek waar een 'Village Suisse' stond op de Wereldtentoonstelling van 1900. Hier zijn 150 winkels op twee etages en op straat. Je vindt er kunst en snuisterijen van de 18e eeuw tot nu, meubels, antieke juwelen, boeken en curiosa.

tussen 78 avenue de Suffren en 54 avenue de la Motte Picquet
15e arrondissement
metro La Motte Picquet-Grenelle
bus 80, 82
donderdag t/m maandag 10.30-19 uur
www.levillagesuisseparis.com


Beaugrenelle

Geheel gemoderniseerd winkelcentrum in het 15e arrondissement langs de Seine. Het werd gebouwd in de Beaugrenellejaren zeventig, maar is nog maar pas weer open na een grootscheepse verbouwing en uitbreiding. Nu is het het modernste winkelcentrum van Parijs. Je vindt er in vier etages meer dan honderd merken, van schoonheidsproducten tot binnenhuisinrichting, zoals American Vintage, Maje, Michael Kors, Maison du Monde Interiors, Zadig & Voltaire en Marks and Spencer. Ook ontbreekt het niet aan lunch- of dinergelegenheden, waaronder Noura en de Pâtisserie des Rêves.

1-48 rue Linois
15e arrondissement
metro Charles Michels of Bir Hakeim
bus 42, 62, 70, 88
maandag t/m zaterdag 10-21 uur, donderdag tot 22 uur
www.beaugrenelle-paris.comLes Quatre Temps

Enorm winkelcentrum in La Défense met 200 winkels, waaronder ketenwinkels (Zara, Séphora, C&A, Swatch, Virgin Megastore, Fnac), supermarkten (Auchan, Monoprix), woonwinkels (Muji, Habitat, Heytens) en restaurants en cafés. Er is ook een bioscoopcentrum met 16 zalen. Iets te eten of te drinken is hier overal genoeg.

15 parvis de la Défense
metro Grande Arche de La Défense
bus 73
maandag t/m zaterdag 10-20 uur, zondag 10-19 uur
www.les4temps.com


La Vallée VillageVallée Village

Outlet buiten Parijs (richting Disneyland) voor dure kleding en accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen. Bekende merken zoals Ralph Lauren, Kenzo, Armani, Versace en Agnes b. Ruime keus uit cadeaus en artikelen voor het huis. Hier ben je wel een dagje zoet. Er is ook een grote Auchan-supermarkt. Kijk hier hoe je er komen moet.

3 cours de la Garonne, Serris
metro Val d’Europe (RER-A)
bus Cityrama (dinsdag, donderdag en zondag)
maandag t/m zaterdag 10-19 uur, zondag 11-19 uur
www.lavallevillage.com


Laatst bijgewerkt 2-03-2017