Winkelstraten
Rue du Faubourg Saint-Honoré e.o.

Op de lange rue du Faubourg Saint-Honoré in de buurt van het Palais de L' Elysée zijn veel boetieks met dure kleding van bekende modeontwerpers (Gucci, Christian Lacroix) en cosmetica. Nog luxer wordt het op de place Vendôme met zijn peperdure juwelierszaken als Bulgari en Cartier. Hier alvast een voorproefje.

In de rue de Rivoli vind je wat goedkopere kledingzaken als Zara, H&M, Etam, Sephora en Promod, maar ook (te) veel souvenirwinkels.

2e en 8e arrondissement
metro Saint-Philippe-du-Roule of Madeleine
bus 52, 83, 93


Rue Montorgueil en omgeving

rue MontorgueilVoetgangersstraat achter de kerk Saint-Eustache vlakbij Les Halles. De rue Montorgueil bestaat voornamelijk uit restaurants, cafés, patisseries en delicatessenwinkels. In de straten eromheen, zoals de rue Bachaumont, de rue Mandar en de rue Montmartre zijn meer kledingwinkels, kookwinkels en boetieks. Het is een leuke buurt om te winkelen en iets te eten of te drinken.

Er zijn veel terrassen waar je je kunt vermaken met het bekijken van de voorbijgangers: niet alleen toeristen maar ook Fransen die hier hun inkopen doen of heen en weer lopen om gezien te worden. De winkels zijn op zondag open tot 13 uur.

Bekijk alvast een filmpje van de rue Montorgueil.
Download de pdf met favoriete winkels, cafés en restaurants

2e arrondissement
metro Etienne-Marcel of Les Halles
bus 29


Passages en Palais Royal

In de overdekte passages van het 2e arrondissement zijn allerlei leuke winkels. Zie ook Passages. Onder de arcaden van het Palais Royal vind je bijzondere winkels zoals tweedehands couture, tinnen soldaatjes, muziekdozen en de chique parfumerie van Serge Lutens. Maar ook mode en kunst zijn hier te koop.


2e arrondissement
metro Pyramides of Palais-Royal
bus 21, 27, 69, 76, 81, 95Marais

De smalle straatjes van de Marais zitten tjokvol winkels met trendy kleding, accessoires, kunst en cadeaus. De rue des Rosiers is de meest gewilde straat. Hier vind je kosjere delicatessenzaken en designerboetieks. Bekijk er een filmpje van. Maar ook in de rue des Francs Bourgeois, de rue du Roi de Sicile, de rue de Turenne en de rue du Temple zijn allerlei mooie winkels.

Village Saint-PaulDe buurt iets verder naar het noorden (de Haut Marais) is in opkomst. In de rue Charlot en de rue Vieille-du-Temple, de rue de Poitou en de rue de Bretagne is het nog betrekkelijk rustig en er zijn steeds meer trendy winkels, kunstgaleries en kleine boetieks van ontwerpers als Gaspard Yurkievich.

In de Village Saint-Paul (tussen rue Charlemagne en rue Saint-Paul) zijn verschillende antiekwinkels in kleine straatjes. In de rue François Miron veel kunstgaleries.

Download de pdf met trendy winkels, cafés en restaurants in de Haut Marais.

3e en 4e arrondissement
metro Saint-Paul of Pont-Marie
bus 69, 76, 96


Saint-Germain-des-Prés

Galeries, antiekwinkels, boekhandels en chique woonwinkels zijn te vinden in de quai Voltaire, rue de Baune, rue de Lille, rue des Beaux-Arts, rue Jacob, rue Bonaparte, rue de Seine en rue du Bac.

Voor design en trendy kleding moet je zijn rond de place Saint-Germain-des-Prés (Dior, Vuitton), boulevard Saint-Germain, rue du Four, rue Saint-Sulpice, rue de Sèvres, rue de Rennes (Céline, Kenzo) en rue des Saints-Pères (Prada, Sonyia Rykel, Paco Rabanne).

Goedkopere kledingwinkels zijn er rond de rue Saint-Placide, de rue du Cherche-Midi en het laatste stuk van de rue de Rennes.

6e arrondissement
metro Saint-Germain-des-Prés of Mabillon
bus 39, 63, 86, 95


rue des MartyrsRue des Martyrs

De rue des Martyrs is een lange straat van 900 meter die loopt van de Notre Dame de Lorette naar boven tot aan Montmartre, in het 9e en 18e arrondissement. Je vindt er allerlei leuke winkels, cafés en restaurants en er hangt een leuke sfeer. De meeste winkels zijn op maandag dicht. Op zondag zijn ze open van 10-13 uur.

Download de pdf met favoriete winkels, cafés en restaurants

9e en 18e arrondissement
metro Notre-Dame-de-Lorette of Pigalle
bus 67


Madeleine

De place de la Madeleine is beroemd om zijn delicatessenwinkels zoals Fauchon, Hédiard, Maison de la Truffe en Caviar Kaspia. Hier, in de rue Royale en in de rue Cambon vind je ook designerboetieks (Swarovski, Pierre Cardin, Chanel) en chique woonwinkels.

De Cité Berryer of Village Royal (eern zijstraat van de rue Royale) is een korte voetgangersstraat (circa 100 m) op de plaats van een voormalige markt. Alle historische panden uit de 18e eeuw zijn in de jaren 90 gerestaureerd met de bedoeling er een 'dorpsstraat' van te maken. Nu is het een chique winkelstraat met mooie plantenbakken en caféterrassen. Je vindt hier winkels van Dior en Chanel, tassenwinkel Bric's, sieradenwinkel Agatha en kapper Le Bar des Coloristes. Boij Le Village kun je iets eten of drinken.

8e arrondissement
metro Madeleine
bus 24, 42, 52, 84, 94
www.villageroyal.com

Champs-Elysées Champs-Elysées

In de Gouden Driehoek, gevormd door de avenue Georges V, de avenue Montaigne en de avenue des Champs-Elysées, vind je het grootste aantal luxe designerboetieks en modehuizen van Parijs. Bekijk hier de etalages van onder meer Givenchy, Jean-Paul Gaultier, Yves Saint Laurent (avenue Georges V), Prada, Gucci, Dolce & Gabbana, Dior, Chanel (avenue Montaigne) en Boss, Louis Vuitton (avenue des Champs-Elysées). Verder zijn er op de Chanos-Elysées prachtige winkels van o.a. van Adidas, Abercrombie & Fitch, Haägen Dasz, Sephora, Disney, Sony, Citroën en Renault. Hier is alvast een voorproefje.

8e arrondissement
metro Franklin D. Roosevelt of Georges V
bus 73
plattegrond met alle winkels (laden duurt even)


Ledru-Rollin


Ongewone winkeltjes en koopjes kun je in deze buurt vinden in de punk- en skateshops, platenzaken en winkels vol retrokleding. Kijk in de rue des Taillandiers, de rue de Charonne en de rue Keller.

11e arrondissement
metro Ledru-Rollin
bus 61, 76, 86


Viaduc des ArtsViaduc des Arts

Onder een verlaten spoorviaduct dat nu een wandelpromenade is, is een rij winkels en ateliers gevestigd die kunstproducten verkopen. Er zijn meubelmakers, restauratieshops, makers van muziekinstrumenten, lijstenmakers, modeontwerpers en kunstgaleries. Ook vind je er cafés en restaurants. Bekijk hier een voorproefje.

avenue Daumesnil
12e arrondissement
metro Bastille of Gare de Lyon
bus 29, 57
www.leviaducdesarts.com


Passy

In deze dure buurt vind je in de rue de Passy een mix van winkels met confectiemode en designeraccessoires van o.a. Kenzo, Christofle, Kookaï en Sephora.

16e arrondissement
metro Passy of La Muette
bus 22, 32, 52, 72


Montmartre

Winkelen blijft hier niet beperkt tot de talloze souvenirshops op de place du Tertre. In de omliggende straten is genoeg te beleven: winkels van nog niet zo bekende ontwerpers, vintage kleding en aparte cadeaushops vind je in de rue des Abbesses, de rue Vieuville en de rue des Trois Frères.

18e arrondissement
metro Abbesses of Anvers
bus Montmartrobus


Laatst bijgewerkt 2-03-2017