Op zoek naar een heerlijk Frans dessert? Maar geen al te grote liefhebber van heel veel zoetigheid? Probeer dan eens deze heerlijke Franse koffie als toetje. Je maakt de koffie zo zoet als je zelf wilt en de koffiesmaak gaat zeker niet verloren. Benieuwd hoe je dit heerlijke toetje zelf kunt maken? Lees dan snel verder en ontdek het recept.
Gebruik jouw favoriete koffie
Het mooie van dit recept is dat je helemaal zelf kunt bepalen welke koffie je gebruikt. Alle koffie is goed. Dat maakt dat je eenvoudig jouw favoriete koffiemerk kunt gebruiken. Heb je een favoriet koffiemerk en wil je hier liever niet teveel geld aan uitgeven? Dan is het slim om de prijzen online te vergelijken. Koffie is regelmatig in de aanbieding. Hierdoor kan een A-merk bij de ene aanbieder veel goedkoper zijn dan bij de ander. Wist je dat nespresso cups kopen op deal.nl niet alleen heel eenvoudig is, maar je ook een direct overzicht van de huidige prijzen geeft? Zo ontdek je al snel waar je de goedkoopste cups kunt scoren. Op dat moment kun je vervolgens groots inslaan. Zo hoef je nooit de volle prijs voor jouw favoriete koffie te betalen.
Wist je dat je koffiecups aanbiedingen zowel in fysieke winkels als online kunt vinden? Geef daarom je ogen de kost en spit zowel digitale als gewone folders door op zoek naar de beste deals. Zo zet je binnen een handomdraai de lekkerste koffie en geniet je straks van een voordelig Frans dessert.
Klop slagroom
Bij een echte Franse koffie hoort ook een flinke laag slagroom. Je kunt hiervoor kant-en-klare slagroom gebruiken, maar het lekkerste is natuurlijk om deze zelf te maken. Klop slagroom en suiker (naar eigen smaak) samen om een heerlijke, lobbige room te creëren. Houd er rekening mee dat de room wel dik genoeg moet zijn om een laagje te creëren. Het mag dus niet wegzakken in de koffie.
Grand Marnier
De typerende smaak van Franse koffie ontstaat door het toevoegen van Grand Marnier. Houd ongeveer 50 ml per persoon aan. Verdeel de Grand Marnier over een aantal hittebestendige glazen, voeg vervolgens jouw favoriete (vers gezette) koffie toe en eindig met een lekkere laag slagroom.
Heb je geen Grand Marnier in huis? Dan zou je ook Cointreau kunnen gebruiken. Beide likeuren behoren tot de triple sec familie.
Finishing touch
Nu is de Franse koffie bijna klaar. Het is alleen nog tijd voor de finishing touch. Tegen de bitterheid van de koffie en het zoetige van de slagroom is het fijn om nog een fruitige en ietwat zure smaak toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een beetje sinaasappelrasp of een beetje limoen.
Extra tip: serveer de drankjes altijd direct. Wacht niet te lang, want het drankje is het lekkerst als de koffie nog een beetje warm is.