Parijs staat vaak bovenaan de reislijstjes van ons, maar ook voor vele andere! Maar als een trip naar de Lichtstad even niet mogelijk is, biedt de LEGO Eiffeltoren set een schitterende manier om toch een beetje van die magie in huis te halen. We vonden dit dan ook een mooie investering voor ons kantoor. In dit artikel lees je alles over mijn bouwavontuur aan de LEGO Eiffeltoren en ontdek of deze set de investering waard is!
Mijn ervaring van het LEGO bolwerk!
De bouw van mijn LEGO Eiffeltoren (setnummer 10307) was echt een kennis making van de bouwtechnieken die gebruikt zijn bij bouwen van de echte Eiffeltoren. Deze set bevat 10.001 legosteentjes en is bestaat uit 4 dozen. Deze dozen zijn verschillende onderdelen van de Eiffeltoren. Als je ze allemaal af hebt, kun je de stukken allemaal op elkaar plaatsen. Het begon allemaal met het leggen van de basis en geleidelijk werkte ik mijn weg omhoog naar het vlaggetje op de Toren.
Op de foto’s die ik heb toegevoegd, kun je zien hoe het bouwproces startte met een solide en gedetailleerde basis, die de ingewikkelde ijzerstructuur van de echte Eiffeltoren goed laat zien. Naarmate ik verder bouwde, bouwde ik meer en meer details, zoals bogen en dwarsverbindingen. Het was gaaf om te zien hoe de bekende vorm van de toren geleidelijk vorm kreeg. Dit was niet alleen leuk om te doen, maar ik heb er ook veel van geleerd over hoe zo’n groot bouwwerk in elkaar zit.
Kenmerken van de LEGO Eiffeltoren
Een opvallend kenmerk van deze LEGO-set is de nauwkeurigheid van het ontwerp. Elementen zoals de bogen, dragers en balustrades zijn zorgvuldig nagebootst. De set bevat ook liften en uitkijkplatforms, die een indruk geven van het uitzicht dat bezoekers van de echte toren ervaren. Daarnaast brengt de set met typisch Parijse elementen zoals lantaarnpalen, bankjes en mooi vormgegeven begroeiing.
Soms was het bouwen oprecht ook best lastig. Toen heb ik ook bedacht van waarom zou je dit op deze manier doen, want het lijkt soms fragiel. Maar als alles af is staat de Eiffeltoren echt sterk aan elkaar vast. Af en toe raakte mijn geduld dan ook op, maar als ik de volgende dag weer fris begon met bouwen, was het probleem weer snel opgelost.
Voor de kenners van LEGO zal ik zeggen dat er relatief veel herhaling zit in het bouwen van de Eiffeltoren. Maar ikzelf vond het niet storend of saai worden. Van te voren bouw je namelijk ook aan een toren die aan meerdere kanten gelijk is aan elkaar. Dan kan je ook verwachten dat er wat herhaling is tijdens het bouwen aan de toren van Parijs.
Het eindresultaat: Mijn LEGO Eiffeltoren
Na vele maanden van bouwen is mijn LEGO Eiffeltoren eindelijk af. Met een hoogte van 149 cm is het model echt indrukwekkend, vooral wanneer je bedenkt dat het geheel uit kleine LEGO-blokjes bestaat. Het is fascinerend hoe iets dat zo groot en gedetailleerd is, kan ontstaan uit zoveel kleine onderdelen.
Het model staat nu voor het raam en voegt echt iets speciaals toe aan ons kantoor. De Franse vlag bovenop is een leuke finishing touch die het geheel compleet maakt. Ik vind het vooral indrukwekkend hoe hoog de toren is! Elke keer als ik nu naar de toren kijk, herinnert het me aan het geduld en de precisie die nodig waren om sommige stukjes op de plaats te krijgen.
Helaas kost LEGO best veel geld, dus ik vroeg me van te voren dan ook af of het geld het wel waard was. Uiteindelijk kwam ik erachter waarom het zoveel geld kost, allereest bestaat het natuurlijk uit vele lego stukjes. Maar ook zit er enorm veel werk in en heb ik er lange tijd veel plezier aan gehad om het te bouwen. Mocht je dus genoeg geld hebben om te besteden, van Parijs houden en het leuk vinden om te knutselen met LEGO dan raadt ik het zeker aan. Je moet er namelijk wel echt geduld voor hebben tot het bouwwerk volledig af is.
Aan de slag? Hier koop je jouw LEGO Eiffeltoren